Minune dumnezeiască in iadul flăcărilor din Beirut.

Iubiți credincioși, cu toții am auzit zilele trecute de tragicul eveniment ce s-a petrecut in Liban. Zeci de persoane au murit, mii sunt rănite în urma exploziei din portul orașului Beirut, capitala țării, iar alte sute de mii de persoane au rămas fără locuințe. Explozia a fost atât de puternică încât în urma ei au rămas doar dărămături și mormane de schele metalice. Toate clădirile din apropiere au fost complet distruse, iar pagubele sunt uriașe. Explozia a fost atat de uriașă încât s-a simțit intr-o localitate aflată la 200km.

La mai puțin de un kilometru distanță de zona deflagrației se află Biserica Ortodoxă Greacă Sf.Dimitrios.  Intr-un clip publicat de BBC se vede cum biserica este avariată de suflul exploziei, cum ușile, geamurile și alte obiecte din biserică sunt spulberate. În interviul acordat publicației mai sus pomenite, parohul Youil Nassif povestește cum înainte cu 12 minute a plecat acasă însoțit de copii dânsului. După explozie a revenit la biserică să vadă pagubele creeate de explozie. Intrând in biserică, a văzut cum naosul bisericii era răvășit, dar Sfântul Altar nu a suferit nici o pagubă.

Locul cel mai sfânt din Biserică, locul unde se află Trupul lui Hristos, pe Sfânta Masă, unde se află cuvântul lui Dumnezeu in Sfânta Evanghelie, locul unde se află Lumina lui Hristos, locul unde sunt prezenți Sfinții lui Dumnezeu in piciorul Sfintei Mese și in Sfântul Antimis, a rămas perfect intact. Candela aprinsă cu Lumina pogorâtă în ziua Învierii a rămas neclintită pe Sfânta Masă și toate celelalte obiecte liturgice din Sfântul Altar au fost protejate.

Iată iubiți credincioși cum prin puterea lui Dumnezeu acest Sfânt loc a rămas neatins. Cum se poate explica această minune? Sute de mii de imobile distruse, iar Casa Lui pazită.

În aceste momente dificile pentru poporul libanez, să arătăm compasiune și solidaritate față de cei afectați de acestă catastrofă și să ne rugăm lui Dumnezeu să odihneasă în pace sufletele celor ce si-au pierdut viața și să dăruiască sănătate celor răniți.

Totul a fost surprins de camere de supraveghere montate in biserică. Mai jos este redat articolul publicat de BBC.

Sursă foto: Foreign Policy

Translate »